Mesajul unei românce, care s-a întors în țară după 33 de ani: ,,Aici indiferent de cât ești de sărac, ești la tine în țară"


O femeie care s-a întors în România după 33 de ani petrecuți în Germania a îndemnat toți românii care vor să se întoarcă în țară să fie pregătiți să se integreze în societatea de aici. 

Viorica Robina s-a mutat, după anii petrecuți în Germania, într-un sat din Bihor alături de soțul ei neamț. 

„Indiferent de ce ai face, de cât de sus ai ajunge, cum am ajuns eu în situația în care nemții veneau la mine să își facă permisul auto, căci eu eram profesoara lor, tot ești o străină și ai acel gust amar că nu ești în țara ta, nu ești acolo unde te-ai născut [...]

Aici indiferent de cât ești de sărac, ești la tine în țară.

De multe ori noi ne ascundem, cel puțin eu m-am ascuns să justific de ce rămân eu în Germania, să justific că România nu mai este ce a fost. Păi clar că nu mai este ce a fost că și noi am plecat de aici pentru că nu ne-a plăcut, dar ce ar fi să ne întoarcem. Și cu toată știința noastră, cu tot ce am acumulat în străinătate, cu ceea ce noi am învățat în Germania, să venim și să aducem la noi în țară.’’ a declarat femeia pentru știridiaspora.ro.

Femeia a subliniat că ,,România este este pregătită să primească românii din diaspora înapoi, dar și ei trebuie să fie."

"Eu spun, măi române, dacă tu te întorci acasă, cu sufletul tău de român, și știi că de aici ai plecat și vii aici ca să duci o viață bună, accepți comunitatea și îi rogi, te lași tu cu capul puțin în jos, și îi rogi pe ceilalți să te ajute, credeți-mă că toată lumea vine în ajutor. Acceptă acest ajutor și nu te da mare că ai trăit tu nu știu cât prin țările străine.

Ce-ar fi ca noi ăștia de peste hotare să nu mai spunem că România nu ne primește, ci să venim acasă să vedem.”, a concluzionat ea.


Comentarii Facebook