Melci uriași, de mărimea șobolanilor au invadat un oraș. Autoritățile, nevoite să impună carantină


Melci uriași, de mărimea șobolanilor au invadat Florida, un întreg oraș a intrat în carantină. Gasteropodele, care sunt originare din Africa, poartă parazitul vierme pulmonar care poate duce la meningită la om.

Această carantină va dura doi ani, dar spre deosebire de blocajele cauzate de coronavirus, rezidenților li se interzice pur și simplu să mute plante, pământ, deșeuri din curte, moloz, compost și materiale de construcție în afara zonei, scrie Antena 3. 

Creatura s-a stabilit în orașul Port Richey, chiar la nord de Tampa, pe 23 iunie, iar zona a fost pusă în carantină a doua zi. Melcul este, de asemenea, dăunător mediului, consumându peste 500 de plante diferite și are o preferință pentru beton, care dăunează infrastructurii. Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, melcii de uscat au fost observați pentru prima dată în sudul Floridei în anii 1960 și a fost nevoie de aproape 10 ani și un milion de dolari pentru a scăpa de ei, notează sursa citată. 

Acești melci se reproduc rapid, producând aproximativ 1.200 de ouă într-un an.

Fiecare melc conține atât organe reproducătoare feminine, cât și masculine”, a spus Departamentul Agriculturii al Statelor Unite într-un comunicat, potrivit Daily Mail.

După o singură împerechere, fiecare melc poate produce între 100 și 500 de ouă. Acești melci se pot reproduce de mai multe ori fără să se împerecheze din nou. Ei pot genera  ouă la fiecare două până la trei luni.

Melcii sunt, de asemenea, greu de eradicat, deoarece nu au prădători naturali. Fiecare melc poate trăi până la nouă ani și poate crește până la 20 cm în lungime, aproximativ de dimensiunea mâinii unui adult, de la vârful degetului până la pliul de sub palmă. Tratamentul pentru eradicarea acestui dăunător utilizează un pesticid numit metaldehidă, cunoscut pentru controlul melcilor.

Comentarii Facebook