Medicul Adrian Streinu Cercel a fost demis de la conducerea comisiei științifice anti-COVID


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat în cursul zilei de joi că l-a demis pe medicul Adrian Streinu Cercel de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății. 

Domnul profesor Streinu Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus. Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri. Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie”, a spus Nelu Tătaru.

În locul său va fi numită Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

În locul domnului Streinu-Cercel, în comisie va intra doamna Adriana Pistol de la Institutul Național de Sănătate Publică”, a mai precizat ministrul Sănătății.

El a adăugat că Streinu Cercel „nu a obiectat față de această decizie”.

Recent, un proiect controversat al doctorului Adrian Streinu Cercel prin care acesta propunea izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor a generat numeroase reacții negative din partea opiniei publice.

Comentarii Facebook