Medic reputat a pierdut lupta cu coronavirusul. Din păcate, nu era vaccinat


Reputatul medic gastroenterolog și internist, Liliana Croitoru, a murit, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. 

Dr.Croitoru Liliana – medic primar medicină internă şi gastroenterologie, doctor în științe medicale, fost șef secție gastroenterologie la Spitalul Județean de Urgență ’’Sfântul loan cel Nou” Suceava.

Bazată pe o excelentă pregătire profesională şi-a dobândit prin examene şi concursuri toate titlurile, ajungând doctor în medicină, fiind recunoscută ca o personalitate de vază a gastroenterologiei.

A făcut parte din acea pleiadă de medici cu o ascensiune treptată, de la tânăr medic absolvent, până la medic primar cu dublă specialitate şi doctor în ştiinţe medicale.

Acest traseu a fost bazat pe prestații şi activități care au așezat-o pe o orbită de excepție a performanțelor profesionale. Fire deosebit de perseverentă, şi-a fixat cu ințelepciune obiectivele, fiind capabilă de disponibilitate la efort, a urmărit realizarea lor până la atingerea deplină a scopului propus. 

A avut întotdeauna excelente relaţii, atât pe plan profesional, cât şi pe plan uman, bazate pe un comportament etic ireproșabil în relația cu pacienții, cu colegii, dar şi cu societatea.

Şi-a exercitat profesia şi după plecarea din spital, cu conștiința şi demnitate în cadrul Policlinicii Bethesda, până la ’’întâlnirea” cu acest virus nemilos.

A plecat dintre noi în duminica zilei de 14 noiembrie 2021.

Drum lin spre stele!

Întreaga comunitate medicală, prieteni, rude, pacienți sunt profund îndurerați de pierderea distinsei dnei doctor.

Sincere condoleanțe.

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis Spitalul Județean Suceava, potrivit obiectivdesuceava.ro.

Medicul era nevaccinat

Familia medicului s-a îmbolnăvit de COVID-19 la sfârșitul lunii octombrie. Soțul și fiul doctoriței, Constantin și Radu Croitoru, primul medic radiolog, al doilea, medic stomatolog, erau vaccinați anti-COVID. Însă ea nu era. 

Radu Croitoru, fiul medicului, a făcut o formă ușoară a bolii. Însă părinții acestuia au avut nevoie de internare. Astfel încât au mers la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou”, din Suceava, în data de 1 noiembrie, pentru a primi îngrijiri de specialitate. 

Medicul Liliana Croitoru a ajuns în 4 noiembrie la secția ATI COVID, iar câteva zile mai târziu și-a pierdut viața.

Comentarii Facebook