Diana Șoșoacă cere pedepsirea celor care scriu ”știri antiromânești” cu 5 ani de închisoare


Diana Șoșoacă propune un proiect de lege prin care să fie pedepsiți cu până la 5 ani de închisoare persoanele care scriu știri sau distribuie informații, materiale antiromânești. Proiectul a fost respins de Senat, dar Camera Deputaților e for decizional.

Potrivit proiectului de lege inițiat de Diana Șoșoacă, fapta unei persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antiromânești constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.

De asemenea, distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, prin orice mijloace, de știri și informații, materiale antiromânești constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani și interzicerea unor drepturi.

Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum și deţinerea în vederea răspândirii de simboluri antiromânești constituie infracțiune și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. De asemenea, ”constituie infracţiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi inițierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiromânesc, precum și aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup”, mai prevede proiectul de lege inițiat de Diana Șoșoacă.

Antiromânismul declarativ e un prim simptom al unor posibile evoluții politice îngrijorătoare. În forma sa activă, acută, favorizată de un context propice, antiromânismul se va concretiza previzibil în acțiuni agresive, îndreptate contra ordinii constituționale și a siguranței naținale”, scrie Șoșoacă în expunerea de motive a proiectului.

”Prezenta iniţiativă legislativă se impune a fi adoptată având în vedere discriminările și jignirile la care sunt supuși românii atât în străinătate, cât și pe plan naţional, atât de către străinii care ne vizitează, cât, mai ales, de minorităţi sau chiar de către românii lipsiţi de orice normă de civilizaţie și respect la adresa României și a cetăţenilor români”, mai explică Șoșoacă.

Comentarii Facebook