Miercuri 24 Aprilie

Medic din Nădlac: Nu lupți aici doar cu epidemia de Covid19, ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țara


Un medic din Nădlac a relatat cum a fost revenirea în țară a miilor de români speriați de coronavirus. 

Seara a început cu o liniște deplina... la frontiera Nadlac 2 erau doar lumini ros-albastre.

Era liniștea dinaintea furtunii... inițial credeam ca am scapat de infern și zambeam satisfăcuți. Parcă ne spuneam în minte: "noaptea aceasta va fi liniște."

Pe la 3 și ceva, tarziu in noapte... din depărtare se vad sute de faruri. Parcă un oraș luminos se apropia de noi. În cateva minute erau aliniați pe 4 coloane... erau kilometri de faruri. Știam de unde începe dar nu unde se termina.

A început haosul!

DSP-ul a avut rolul fundamental, de o luna de zile sunt pe baricade si gestioneaza situatia cu toate puterile. O misiune grea, dar o fac extrem de bine și în conformitate cu regulamentul intern.

Echipa poliției de frontieră, jandarmeria, echipajele de poliție pregatite de escorta si noi toti medicii împreuna cu asistenți ne-am mobilizat cum trebuie. Fluxul continuu și volumul mare de lucru era de așteptat.

După cateva minute insa am realizat ca nu lupți aici doar cu epidemia de Covid19 ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țara. O lipsa de respect fata de noi și fata de întreaga României.

Aroganta, superficialitate... lipsa de educație și de rușine... toate au fost prezente. Nu a contat nimic... izolarea, carantina... riscul de a fi bolnavi și de a imbolnavi oameni... toate erau un preț mic în comparație cu dorinta de a intra în țara. Pentru ei nu au contat românii ci doar România văzută ca ultima oportunitate și șansa. Infractionalitatea va crește semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta.... epidemia aceasta va deveni din problema principala... doar o problema asociată celor ce vor urma. 

După o noapte de triaj, de frig, de stres.... am pornit spre case cu gandul sinistru la ceea ce va sa vina.... ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme... ei nu înțeleg ca România nu mai e doar un loc, ci noi suntem România... cei ce tragem pentru țara asta.

P.s. Nu vorbim de diaspora, nu vorbim de romani din strainatate care sunt exemplu de caracter și omenie.. ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă... și noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostitutia si cersitul... despre asta vorbim și știți bine!”, a relatat medicul.

Comentarii Facebook