Marea Unire, celebrată cu fast la Alba Iulia pe 1 Decembrie. Ce surprize sunt pregătite pentru Ziua Naţională


Zeci de mii de oameni sunt așteptați să participe de 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia, pentru a serba Marea Unire. Ziua Națională aduce și în acest an mai multe evenimente organizate de către administrația locală și județeană, primirea soliilor din toate zonele țării, slujbe religioase, depuneri de coroane, parada militară, dar și concerte. 

Drapelul României a fost deja arborat pe turnul clopotniță al Catedralei Încoronării din Alba Iulia si va rămâne acolo până după 1 Decembrie. „Am arborat drapelul României pe Catedrala Reîntregirii, la o înălțime de 30 de metri, cu ajutorul corzilor. Drapelul are în jur de 15 metri și a fost nevoie de o echipă de 6 salvatori montani”, spune Tiberiu Crisboi, Salvaspeo Alba. „Având în vedere că este o minivacanță, ne așteptăm să fie o afluență de români la serbările de Ziua Națională. Vor găsi toate ingredientele pe care cineva care vine să serbeze Ziua Națională le aşteptă”, a declarat Gabriel Pleşa, primarul din Alba Iulia.

Oferte cazare 1 Decembrie la Alba Iulia

Se pregătesc intens şi hotelierii din zonă, cu oferte pentru zilele libere care vor fi atunci. „Pentru minivacanța de 1 Decembrie am pregătit un pachet de 5 nopți de cazare cu mic dejun inclus. Bucătăria se pregătește cu preparate tradiționale, pachetele s-au vândut în proporție de 94%, oaspeții alegând locația noastră, fiind foarte aproape de oraș”, a explicat Bianca Cioca, manager hotel.

Programul va fi pe toate gusturile. Va fi organizată şi o masă populară unde se vor servi peste 5.000 de porţii de mâncare. Parada militară din acest an va fi însoţită şi de concerte în aer liber şi artificii. 

Sursa foto: ziarulunirea.ro

Comentarii Facebook