FOTO - Ultimul veteran din garda regelui Mihai, aniversat cu onoruri militare. Maiorul Irod Moisă a împlinit un secol de viață


Ultimul veteran de război  din garda regelui Mihai a fost sărbătorit la împlinirea unui secol de viață. Pentru a-și arăta recunoștința, oficialii Armatei Române l-au aniversat cu onoruri militare. Totodată, acesta a primit titlul de cetățean de onoare al comunei în care s-a născut. Și nu a fost singura surpriză de care a avut parte. 

irod 4.PNG

În ținuta de gardă regală și cu mândrie, așa a pășit Irod Moisă în biserica satului Ghijasa de Sus din județul Sibiu. Totul, în prezența militarilor din garnizoane Sibiu care i-au adus și primul dar. Sărbătorirea celor 100 de ani a început cu aplauze. Irod Moisă şi-a retrăit tinereţea văzându-şi amintirile înşirate pe mesele din biserică. Torturile aniversare, diploma şi urările i-au adus lacrimi în ochi. 

irod 2.jpeg

Lui Irod Moisă i-au fost alături reprezentanţi ai comandamentului NATO de la Sibiu, dar şi un detaşament din cadrul Brigăzii de Gardă şi Protocol Bucureşti. De asemenea, oficialii militari l-au decorat pe maiorul în retragere cu emblema de onoare a Armatei Române.

Aniversare cu emoții pentru veteran

Aniversarea veteranului de război le-a adus emoţii în suflet tuturor. „Am reuşit să facem şi suntem foarte bucuroşi, un arc peste timp întrucât am fost prezenţi ofiţeri cu grade diferite şi, din partea Brigăzii i-am oferit o pafta de mânecă”, a declarat Lct. Col. Cătălin Koszta, comandantul Batalionului 1 Ceremoniale, Onoruri Militare și Intervenție.

irod 3.PNG

Încercăm, pe cât posibil, să ajungem la ei, să le luminăm zilele sau anii pe care îi mai trăiesc”, a spus Col. În rezervă Marius Popența, Asociația Militarilor Veterani. 

Ne-am aşteptat să fie o zi frumoasă, dar a fost super frumoasă. Nu ne-am aşteptat să fim atât de onoraţi, mai ales tata. Am avut emoţii pentru dânsul, dar văd că s-a descurcat bine”, a transmis fiica veteranului, Eugenia, notează Observator. 

Veteranul primit şi titlul de cetăţean de onoare al comunei sale natale. 

irod ultim.jpegSursa foto: observator / turnulsfatului.ro


Comentarii Facebook