Miercuri 24 Aprilie

Marea „glorie” rusă într-un singur anunț. Oficiali ruși solicită donații pentru soldații care luptă în Ucraina, se cer inclusiv șosete


Soldații ruși care luptă în Ucraina par să fie uitați de propriul guvern, care așteaptă rezultate maxime cu investiții minime de la „operațiunea specială”. Oficialii locali din regiunea Belgorod din Rusia, la granița cu Ucraina, au înființat puncte de colectare unde cetățenii pot lăsa donații de șosete, medicamente și conserve pentru trupele ruse care luptă în Ucraina, potrivit mesajelor oficialilor văzute de Reuters.

Oficialii le-au spus locuitorilor locali că trupele ruse au deja tot ce le trebuie, dar că, din moment ce cetățenii și-au exprimat dorința de a ajuta, administrațiile locale au decis să răspundă acestor dorințe.

Un anunț atașat cu bandă adezivă la ușa unui magazin alimentar din districtul Korocianski din regiunea Belgorod spunea că au fost înființate puncte de colectare a ajutorului în clădirea administrației locale din satul din apropiere. Un locuitor, care a dorit să rămână anonim, a spus că a văzut anunțul sâmbătă și a trimis Reuters o fotografie.

Anunțul, care era nesemnat, spunea: „Prieteni, chiar acum pentru armata noastră cel mai important lucru este medicina: calmarea durerii, medicamente pentru răceală, comprimate pentru tuse, bandaje, seringi, insulină, novocaină, lidocaină. Acceptăm, de asemenea, articole de igienă personală, șosete, pălării, mănuși, lenjerie termică, țigări, lantețe pentru cap”.

Comentarii Facebook