Marti 9 August

Mare tragedie la Constanța. Un preot a murit într-un incendiu, care ar fi fost produs intenționat


Biserica Română se află în doliu, în noaptea de luni spre marți, un preot a murit carbonizat în urma unui incendiu, în localitatea constănțeană Petroșani. Autoritățile presupun că focul a fost produs în mod intenționat. 

La ora 23,46, am fost solicitaţi prin apel unic de urgenţă 112 pentru a interveni la un incendiu izbucnit la o casă pe str. Crizantemei din localitatea Petroşani. Din primele momente s-au deplasat spre locul solicitării o autospecială de stingere din punctul temporar de stingere Valea Dacilor, precum şi o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD tip B din cadrul Gărzii 2 Chirnogeni. Incendiul se manifesta generalizat, la o casă de aproximativ 200 mp. Din păcate, în interiorul casei a fost găsită o persoană de sex masculin, decedată, carbonizată. Intervenţia s-a încheiat în jurul orei 04,35″, a transmis ISU „Dobrogea”.

În comunicatul remis presei, cauza probabilă a incendiului este „acțiunea intenționată". Autoritățile presupun că focul a fost produs intenționat. 

Arhiepiscopia Tomisului nu crede în explicația autorităților

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au venit cu o reacție, după ce autoritățile au presupus că acțiunea a fost intenționată. 

„Ne rugăm pentru sufletul părintelui adormit în acest tragic accident. Ne este foarte greu să credem că incendiul ar fi fost produs intenţionat. Din datele noastre nu avea motive să facă aşa ceva. Sperăm ca autorităţile să ne lămurească în scurt timp cine ar fi putut provoca incendiul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

Comentarii Facebook