Miercuri 24 Aprilie

Localurile care fac petreceri ilegale COVID pot fi închise și sigilate. Aviz Urania Palace din Cluj-Napoca


Localurile care fac petreceri ilegale, care încalcă regulile COVID, pot fi închise și sigilate. La Cluj-Napoca, la Urania Palace sunt petreceri în fiecare weekend și patronii nu renunță, în ciuda amenzilor. 

Parlamentul României a aprobat modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prevăzând în plus că ”în cazul repetării la acelaşi sediu principal sau secundar, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă, a contravenţiei prevăzute la art. 65 lit. q), de către conducătorul unui operator economic, pe lângă sancţiunea contravenţională principală prevăzută la art. 66 lit.b), agentul constatator dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile, a sediului principal sau secundar în care operatorul economic desfășoară activitatea.

Aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare prevăzute la alin. (1) se materializează prin afişarea de către agentul constatator, în locuri vizibile în interiorul sediului închis temporar, a următorului mesaj: ”Acest spaţiu este închis temporar, până la data de - inclusiv, din cauza nerespectării măsurilor dispuse pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID-19”. 

În cazul în care operatorul economic nu respectă sancţiunea contravenţională complementară prevăzută la alin. (1), orice persoană care are calitatea de agent constatator al contravenţiei prevăzute la art. 65 lit. q) aplică, pentru durata rămasă, sigilii sau alte semne distinctive cu valoare de sigiliu. 

În cazul în care constată săvârşirea contravenţiei prevăzute la art. 65 lit. r), pe lângă sancţiunea contravenţională principală prevăzută la art. 66 lit.c), agentul constatator dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 30 de zile, a sediului principal sau secundar în care operatorul economic desfăşoară activitatea suspendată temporar prin măsurile stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f).

Prezenta lege intră în vigoare Ia 10 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I”, arată legiuitorul.

Conform Legii 286/2009, ”înlăturarea ori distrugerea unui sigiliu legal aplicat se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Dacă fapta a fost săvârşită de custode, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amenda”.

La Urania Palace au fost petreceri aproape în fiecare seară în ultimele weekend-uri. Administratorul spațiului de la Urania Palace este Claudiu Mărginean, controversat pentru alte scandaluri, dar și pentru nerespectarea regulilor privind pandemia. Cei care au organizat evenimentele, Mărginean fiind numai administratorul spațiului, au fost amendați, dar degeaba. Au fost date sancțiuni de circa 200.000 de lei, în câteva zile de weekend.

Comentarii Facebook