Iarna își intră în drepturi! Vremea se schimbă radical


Meteorologii spun că zilele următoare temperaturile în România vor ajunge la valorile normale pentru mijlocul lunii decembrie, temperaturi care nu ar trebui să treacă de 6-7 grade. 

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, miercuri, 15 decembrie, în ţară, cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii slabe, pe arii restrânse, mai ales ploi în sud, predominant ninsori în nord, nord-est şi centru, iar local, cu o probabilitate mai mare seara şi noaptea, mixte în sud-est.

La munte va ninge. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în Moldova, Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei şi la munte, cu viteze mai mari pe litoral şi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, peste 50-60 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade Celsius, iar cele minime între -7 şi 2 grade Celsius.

Minime de minus 5 grade pe timpul nopții

Joi, 16 decembrie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru mijlocul lunii decembrie. Conform meteorologilor, cerul va avea înnorări mai persistente în regiunile nordice şi în extremitatea de sud-est unde vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie şi lapoviţă şi va fi parțial noros în restul ţării. 

Seara, precipitațiile se vor extinde, cuprinzând majoritatea regiunilor, iar vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit.

În sudul şi în estul Transilvaniei şi la munte vor fi mai ales ninsori, în Maramureș şi în zona deluroasă din Moldova, Crișana şi Banat se vor semnala precipitații mixte, iar în rest mai ales ploi.  

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice şi sud-estice şi în extremitatea de sud-vest, dar în special în zona montană înaltă, cu rafale mai intense în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde ninsoarea va fi viscolită.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 7 grade Celsius, iar cele minime între -5 şi 3 grade Celsius.

Mai ales în orele dimineții, pe alocuri va fi ceață.  

Comentarii Facebook