Lisa ar fi împlinit mâine un an de viață, dar a fost condusă pe ultimul drum. Fetița, otrăvită de educatoare pentru că plângea


Tragedie cumplită pentru o familie din orașul Lyon din Franța. Doi părinți au rămas fără singurul lor copil, iubirea vieții lor, după ce o educatoare le-a ucis fetița de 11 luni. Copila a murit otrăvită, după ce educatoarea a stropit-o, iar apoi a pus-o să înghită o soluție toxică, pe bază de sodă caustică, folosită pentru desfundarea țevilor. 

Singura vină a micuței Lisa, care mâine ar fi împlinit 1 an de viață, a fost că „plângea prea mult", iar educatoarea nu a mai suportat să o audă. În urmă cu o săptămână, miercuri dimineață, puțin după ora 8.00, la creșa privată People & Baby din din arondismentul III Lyon au ajuns mai multe ambulanțe și echipaje de pompieri. Iar în clădire, se aflau doar ele două. Micuța Lisa, deja inconștientă, după ce ingerase produsul caustic, și educatoarea Myriam J., în vârstă de 27 de ani, scrie ANSA.

Salvatorii și-au dat seama imediat că starea copilului era gravă așa că au transportat-o de urgență ​​la Spitalul Femme Mère Enfant din Bron. Din păcate, însă, în ciuda eforturilor disperate ale medicilor de a o salva, fetița de nici un anișor a murit. Imediat, procurorii francezi au început investigațiile. Era practic imposibil să fi făcut totul singură, astfel că anchetatorii au eliminat aproape imediat ipoteza unei morți accidentale, notează sursa citată. 

Mărturisirea făcută de educatoare, câteva zile mai târziu, avea să confirme grozăvia. Tânăra de 27 de ani, „exasperată de plânsul fetiței, mai întâi ai stropit-o, iar mai apoi a obligat-o să ingereze un produs caustic". Potrivit mass-media franceze, este vorba despre un detergent lichid pe bază de sodă caustică, folosit pentru desfundarea și dezinfectarea țevilor.

Fetita plângea, a vrut să o liniștească dar nu a putut. A luat primul lucru pe care l-a găsit și a făcut un gest cu consecințe foarte grave", a încercat să explice Philippe Duplan, avocatul educatoarei, pe care a descris-o drept „o femeie fragilă", care „a făcut recent un avort", iar iubitul ei este în închisoare. 

Lisa ar fi împlinit mâine un an de viață

Mâine, micuța Lisa ar fi sărbătorit împlinirea primului ei an de viață. Tatăl copilei este un inginer italian în vârstă de 37 de ani, originar din Torre Boldone, un oraș de la periferia orașului Bergamo. După terminarea studiilor, Fabio Bertuletti a lucrat pentru firme din Peninsulă, apoi, în urmă cu 6 ani, s-a mutat în Franța împreună cu soția sa Sophie. Lisa, care era singurul lor copil, a fost condusă astăzi pe ultimul drum.

Imagine ilustrativă. 

Comentarii Facebook