Lipsa unei eprubete ar fi dus la moartea unui pacient. Asistenta a avut ONOARE și a recunoscut totul la poliție


Un pacient a murit la Spitalul Județean din Craiova, iar familia acuză medicii de malpraxis.

Rudele spun că bărbatului nu i s-ar fi făcut analizele necesare pentru că în spital nu erau eprubete. Pacientul de 54 de ani a primit tratamentul prin telefon de la un cardiolog, deși bolnavul avea pneumonie și meningită.

Aurel Drăghici a fost internat în spitalul din Craiova pe 14 octombrie, cu insuficiență cardiacă cronică. Medicul responsabil de cazul lui a cerut un set de analize, dar asistenta medicală nu i-a recoltat sânge.

Nu am avut eprubete, aceste eprubete fiind aduse de către medici, deoarece Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova nu dispunea de acestea în acea perioadă, iar în cazul pacientului Drăghici Aurel, medicul curant Ungureanu Anda nu mi-a dat eprubete pentru a recolta probele de sânge dispuse de aceasta”, a declarat asistenta în fața poliției.

Lui nu i s-au luat analize, nu i s-a luat nimic, i s-a administrat un anticoagulant pe o analiză din septembrie care i-a făcut mai mult rău decât bine”, spune Andreea Drăghici, fiica pacientului.

Fără analize, un medic rezident i-a administrat tratamentul dictat prin telefon de medicul care l-a internat.

Andreea Drăghici, fiica pacientului: „Doctorița a plecat acasă și a sunat o asistentă și i-a spus să treacă, să verifice, dacă în fișa lui de observație a fost trecut un anticoagulant. Dânsa a spus că nu este și i-a spus să îl prescrie. Dacă i se recoltau la timp analizeze se descoperea că dânsul are o infecție puternică în corp.”

Marina Drăghici, fiica pacientului: „Nu a fost vizitat de niciun medic în aceste zile. Eu tot îi spuneam să se ducă către medici, la care un medic rezident vine și îi spune că nu are ce să facă până luni, atunci când vin medicii.”

Familia a intrat în panică duminică, 16 octombrie, când Aurel Drăghici nu a mai răspuns la telefon. Fiica s-a dus la spital și o asistentă s-a dus în salon unde l-a găsit inconștient. 

Bărbatul a murit peste două zile, la terapie intensivă. 

Cauza decesului stabilită la IML a fost pneumonie și meningită - două afecțiuni de care în primele zile de internare în Spitalul din Craiova, Aurel nu ar fi fost tratat.

Conducerea spitalului din Craiova spune că ancheta preliminară arată că erau suficiente materiale sanitare în ziua în care lui Aurel Drăghici nu i s-au făcut analizele vitale.

Acesta este al treilea deces la acest spital.

Sursa: StirilePROTV

Comentarii Facebook