Ligia Deca, ministrul Educației, vrea „camere de liniștire” pentru elevii agresori ca să-i pedepsească: „Elevul să aibă timp să reflecteze”


Ministrul Educației, Ligia Deca a spus că ar fi de acord cu înființarea unor "camere de liniștire" pentru elevii agresori. Declarația vine după ce profesorii au propus înființarea de camere de pedeapsă în școli și reintroducerea exmatriculării elevilor. 

Propunerile au fost prezentate ministrul Educației și vin după ce un adolescent de 16 ani din Capitală și-a rănit cu un cuțit profesoara de japoneză. Ligia Deca nu a fost întru totul de acord cu acele camere de detenție, dar i-a surâs ideea de „camere de liniștire”. 

De asemenea, ministrul ar fi de acord cu suspendarea pe un timp limitat a elevilor și nu cu exmatricularea, pentru că s-a vorbit și despre acest lucru. Ministrul Educației a mai spus că ar trebui introdusă și consilierea pentru acești elevi, în contextul în care săptămâna trecută au fost mai multe incidente de acest fel.

Pe de altă parte, sunt însă și alte controverse care trebuie rezolvate în aceste legi ale educației, pentru că mâine la dezbateri vor fi prezenți reprezentanții Bisericii, cei care solicitau scoaterea din legea acestui acelui paragraf referitor la diversitatea de gen și de asemenea mai solicitau și introducerea religiei ca materie opțională la examenul de bacalaureat.

Propunem camere resursă care pot fi utilizate deja pentru acel proces de reflecție și liniștire al elevilor, dar și în cazul în care sunt alte tipuri de persoane din școală care generează astfel de incidente. Propunem, de asemenea, extindere a atribuțiilor centrelor județene de resurse și asistență educațională, incluzând dezvoltarea, coordonarea, monitorizarea și evaluarea de intervenții în situații de violență școlară, plus medierea conflictelor și consiliere. La sugestia federațiilor sindicale, introducem amenzi pentru părinții sau tutorii care refuză să semneze contractul educațional", a declarat Ligia Deca, potrivit Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook