Lider PSD, despre protestele actorilor: Nu cred că ştiau despre ce este OUG 7


Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că nu este convins că actorii care au protestat știu conținutul OUG 7, care modifică Legile Justiției.

Sunt aproape deloc convins că actorii, evident, personalităţi artistice, unele de marcă ştiau foarte bine Ordonanţa împotriva căreia protestau şi că acea Ordonanţă cuprindea prevederi care îi afecta direct. Haideţi să fim serioşi un pic totuşi în ţara asta.

M-am aplecat cu foarte-foarte mare atenţie asupra acestei Ordonanţe şi am văzut că e destul de complexă, adică trebuie ceva timp, cultură juridică, aş zice chiar şi îndrumare în cazul unui om care nu se ocupă cu lucrurile astea, ca să pricepi toate aspectele respective.

Eu nu cred că actorii au făcut treaba aceasta într-un mod conştient sau poate chiar pe baza unui curs. Totuşi, n-ar fi bine ca înainte de a face anumite lucruri, să vedem despre ce este vorba?”, a afirmat Dumitru Buzatu, luni, pentru RFI.

Magistraţii, dincolo de litera legii sunt şi ei oameni, sunt şi de dreapta şi de stânga, oameni care nu au nici o conduită politică, nici un vector politic care să-i orienteze. Unii dintre dânşii au nişte interese extrem de puternice ca ceea ce a fost construit pe vremea domnului Băsescu să nu se strice şi ca acele lucruri, sistemul, aşa-zisul sistem să funcţioneze în continuare”, a mai spus Buzatu.

Acesta crede că o parte din populație apreciază ”acest cadru legislativ”.

E un drept al oamenilor să protesteze împotriva a ceea ce crede de cuviinţă. Trebuie să remarcăm totuşi că au rămas acasă câteva milioane de oameni şi e posibil ca acele milioane de oameni sau cel puţin o parte din acele milioane de oameni să aprecieze acest cadru legislativ”, a conchis liderul organizaţiei vasluiene.

Actorii din toată țara au protestat duminică și au cerut abrogarea OUG 7. Între aceștia s-au numărat Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Marius Manole şi Mihai Călin.

actori2.jpg

Foto: Protest și al actorilor din Cluj-Napoca

Comentarii Facebook