Legea a fost promulgată! Dispozitivele de vapat electronice, interzise în spațiile publice închise


Țigările electronice și dispozitivele de vapat nu vor mai putea fi folosite în spații publice închise, potrivit unei noi legi promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Folosirea acestor dispozitive este interzisă în unitățile de învățământ, în mijloacele de transport în comun sau la locurile de joacă pentru copii, în aer liber sau închise, potrivit euronews.ro.

„Se interzice complet fumatul în unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat și private”, se menționează în lege. 

De la prezentele prevederi fac excepție spațiile de deținere în care sunt cazate persoanele private de libertate.

De asemenea, minorii nu vor mai putea achiziționa vape-uri și țigări electronice, iar acestea nu vor mai putea fi comandate la easybox sau locker. Iar în cazul în care au fost comandate prin curier, coletul va trebui să aibă tipărit mesajul: „Atenție! Acest pachet conține produse din tutun sau produse care conțin nicotină. A se verifica vârsta clientului!”.

Românii care nu respectă aceste prevederi se pot alege cu amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei, iar companiile pot să primească și sancțiuni de 20.000 de lei, riscând și închiderea.

Comentarii Facebook