Vineri 27 Ianuarie

Lavrov, ameninţare la adresa Republicii Moldova: „Rusia va proteja interesele populației vorbitoare de rusă din Republica Moldova”


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sugerat că Rusia va face orice pentru a proteja „interesele populației vorbitoare de limba rusă din Republica Moldova”. Totodată, în cadrul unui forum, acesta a făcut mai multe aluzii la adresa guvernării de la Chișinău, relatează publicațiile de peste Prut, citate de News.ro

Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel”, a declarat ministrul rus de Externe. 

Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există şi Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special. Şi cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident şi se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a mai declarat Lavrov, potrivit angora.md.

Ministrul rus de Externe, declarații dure la adresa Republicii Moldova 

În iunie, Lavrov susținea că se încearcă transformarea Republicii Moldova îna „a doua Ucraină”. „Desigur, din R.Moldova se încearcă clar să se facă a doua Ucraină... Asemenea abordare din partea actualei conduceri a Moldovei este foarte semnificativă când anunţă că: «Începem procesul de aderare la Uniunea Europeană, o să vedem ce ne vor promite şi o să decidem dacă rămânem în Comunitatea Statelor Independente»”, a spus atunci Serghei Lavrov. 

Totodată, Lavrov a învinuit atunci Chișinăul de cerșetorie în cazul lucrării gazelor naturale.

Sursa foto: eurointegration.com.ua


Comentarii Facebook