Lavrov a refuzat să răspundă întrebărilor unui reporter CNN din Ucraina. „Nu e politicos. Lucrează în Ucraina, de aceea”


Lavrov a refuzat să răspundă întrebărilor puse de un reporter CNN. Microfonul jurnalistului a fost tăiat, iar ministrul rus a cerut întrebări de la un ziarist chinez.

Ministrul de Externe al Rusiei, Seghei Lavrov, a refuzat în cadrul unei conferințe de presă, să îi acorde răspunsul la o întrebare unui jurnalist CNN din Ucraina. În schimb, ministrul i-a acordat atenție unei jurnaliste din China care a pus o întrebare asemănătoare cu cea a jurnalistului ucrainean. 

Ziaristul ucrainean a fost considerat nepoliticos de către ministrul rus și i s-a spus că „nu este politicos pentru că lucrează în Ucraina și acolo s-ar fi contaminat cu acest virus al nepoliteții”.

Reporterul CNN din Kiev l-a întrebat pe oficialul Kremlinului dacă Rusia plănuiește „decapitarea” actualului guvern ucrainean

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a ținut o conferință de presă, vineri, la Moscova, după o întâlnire cu oficiali ai autoproclametelor republici Donețk și Lugansk. Conferința de presă a avut loc în mediul online.

Când a venit rândul jurnalistei CGTN din China să pună o întrebare, a intervenit corespondentul CNN din Ucraina, Mathew Chance, care a spus că este în Kiev, iar capitala este bombardată. „Este posibil să adresez și eu o întrebare, îmi cer scuze, pentru că mă aflu într-o situație cam complicată?”, a întrebat jurnalistul ucrainean.

Nu e politicos. Lucrează în Ucraina, așa că acum este contaminat cu acest virus al nepoliteții. Organizația din China are cuvântul. CNN după BBC, asta este prea mult”, i-a răspuns ministrul Serghei Lavrov.

După răspunsul tăios al ministrului, organizatorii conferinței au încercat să dea cuvântul postului de televiziune CGTN, dar reporterul ucrainean a continuat să pună aceași întrebare. Microfonul acestuia a fost întrerupt, iar presa din China trebuia să pună o întrebare, însă sunetul pe Zoom nu funcționa. 

Jurnalistul din Ucraina a continuat să întrebe obsesiv același lucru „Vreți să vă repet întrebarea, domnule? De ce intră forțele ruse acum în Kiev, încercuind orașul?”, dar Lavrov și-a pierdut răbdarea și  l-a întrerupt pe jurnalist „Mathew, poți să taci o vreme. Nu ți-a fost dat cuvântul. Dacă ești în Ucraina și dacă ei cumva ți-au stricat bunele maniere, nu este vina noastră”, a spus ministrul.

Insistența jurnalistului din Ucraina a dat roade, ministrul rus a răspuns întrebării lui

La sfârșitul conferinței de presă, ministrul rus a răspuns într-un final întrebărilot puse de către jurnalistul ucrainean, repetând practic discursul președintelui Putin în care acesta descrie dorința de a „proteja Ucraina de forțele neo-naziste” și că Moscova nu vrea să ocupe Ucraina, ci mai degrabă să o „demilitarizeze”.

Oficialul de la Kremlin a mai încercat să respingă o întrebare a jurnalistului BBC, care l-a întrebat cum ar putea justifica Rusia invazia vecinului său din vest. Lavrov s-a referit la intervențiile Occidentului din fosta Iugoslavie, Irak și Libia – despre care a spus că au provocat mii de victime în numele promovării democrației.


Comentarii Facebook