Miercuri 24 Aprilie

„La oricine se poate întâmpla necazul. O secundă de neatenţie”. O copilă de 5 ani s-a prăbușit în gol de la etajul 4 al unui bloc


Supraviețuire miraculoasă în Hunedoara, unde o fetiţă de 5 ani a rămas în viață după ce a căzut de la etajul 4 al unui bloc. Copila, împreună cu sora ei mai mică, se aflau singure în casă în momentul producerii tragediei, în timp ce mama lor se afla la cumpărături. Fetiţa este acum internată la Spitalul de Copii din Timişoara, unde a rămas sub supraveghere medicală. 

Incidentul s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute. Mama fetelor ieşise la cumpărături, la un magazin din cartier. Le-a lăsat singure pe cele mici pentru câteva minute. Atunci s-a întâmplat nenorocirea. 

Fetiţa de cinci ani ar fi încercat să închidă un geam, moment în care s-a dezechilibrat şi a căzut de la etajul 4, iar în cădere s-a lovit de o antenă de televiziune fixată la un etaj inferior şi două copertine montate în exteriorul blocului, la etajul 1, căzând în zona verde, în spatele blocului.”, anunță IPJ Timișoara, pentru Observator.

Femeia îşi creştea singură copiii şi mai primea ajutor de la cele două surori ale ei. Vecinii susţin că era grijulie cu cele mici, mai ales că erau în permanenţă cu ea. 

Eram acasă şi, dintr-odată, s-a auzit o bubuitură şi auzeam vecinii cum strigau că a căzut fetiţa. Am fugit afară să văd despre ce fetiţă e vorba, atunci am văzut că e nepoţica. A coborât după ulei şi în timpul ăsta a căzut fetiţa. La oricine se poate întâmpla necazul ăsta. O secundă de neatenţie, dacă te duci la baie, se poate… Ea niciodată nu a lăsat fetiţele singure, tot timpul era cu fetiţele după ea. Dacă ieşea la magazin, dacă ducea gunoiul, nu le lăsa niciodată singure.”, declară mătușa fetiței.

După incident, fetiţa a ajuns pe mâinile medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Hunedoara. De acolo a fost transferată la Spitalul de copii „Louis Turcanu" din Timişoara. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va cerceta modul în care mama îşi creşte cele două fete, după care va lua o decizie în acest caz. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Comentarii Facebook