Joi 1 Decembrie

La o săptămână de la teribilele incidente din Hurgada, Egipt, plajele au fost redeschise chiar dacă rechinii au reapărut


A trecut o săptămână de când două femei, o româncă și o austriacă, au murit, sfâșiate de rechini în Hurgada, o zonă turistică foarte căutată de turiști, în Egipt. 

În Hurgada viața merge mai departe de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. La doar câteva zile de la cele două atacuri ale rechinilor, plajele au fost redeschise, iar autoritățile le permit oamenilor să intre în apă. Asta deși turiștii cred că pericolul nu a trecut, căci în zonă, au mai fost văzuți rechini. 

Pe aplicațiile de socializare circulă imagini postate de turiștii din Egipt, care spun că rechinii au reapărut și că le este frică să mai înoate în larg din cauza acestora. 

Bună ziua! Vin cu un update de la Tropitel Sahl Hasheesh (n.r.- în zona în care este amplasat acest resort a fost ucisă de rechini turista din Austria). Sunt niște prieteni acum acolo. Pontonul s-a redeschis de alaltăieri (05.07.2022) după ora 12:00 aproximativ în fiecare din ultimele două zile. Doar laguna izolată și înconjurată de recifuri este deschisă. Și asta doar după ce un semi-submarin a verificat toată zona (în ambele zile, și ieri, și alaltăieri). Așa s-a procedat la mai multe hoteluri. Sunt mai multe submarine care patrulează în mare din zona Sahl Hasheesh și Makadi Bay. Lumea s-a simțit în siguranță după ultimele masuri”, a scris un turist pe pagina sa de Facebook, la doar câteva zile de la teribilele accidente, textul fiind acompaniat de o poză explicită în care se observă înotătoarea prădătorului care se află foarte aproape de mal. 

rechin hurgada.jpg

Acum 30 de minute și-au făcut apariția, la 6-7 metri de mal, doi rechini”, a scris alt turist, care a atașat și imagini.

Două femei au fost ucise, în urma unor atacuri de rechini în Marea Roşie din Egipt, la sud de oraşul Hurghada - o austriacă în vârstă de 68 de ani şi o româncă în vârstă de 44 de ani. Anunţul a fost făcut duminică, 3 iulie, Ministerul egiptean al Mediului. 

Ambele atacuri au avut loc la o distanţă de 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei oraşului Sahl Hasheesh. Trupul neînsuflețit al Roxanei Donisan, românca ucisă de rechin, a fost adus acasă, în municipiul Suceava. Roxana va fi îngropată astăzi în cimitirul Bisericii „Sf. Vineri” din cartierul „George Enescu”.

Citește și: Roxana Donisan, românca ucisă de un rechin în timp ce se afla în vacanță, în Egipt, va fi înmormântată astăziComentarii Facebook