Kovesi chemată la audieri în 7 martie, când are loc votul în PE pentru funcția de procuror șef european


Laura Codruţa Kovesi va fi audiată din nou de către Secţia de anchetare a magistraţilor, în dosarul în care fosta şefă DNA are calitatea de suspect, în 7 martie, când Parlamentul European va decide cine va fi noul procuror șef european. 

Kovesi este acuzată de luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu, pe baza unor plângeri făcute de fugarul Sebastian Ghiță, condamnat la închisoare în România.

Ghiță a spus că i-ar fi dat bani Laurei Codruţa Kovesi pentru a-l aduce în țară pe Popa, fostul director al infamului FMI.

Fosta şefă a DNA a negat toate acuzațiile și a lăsat să se înțeleagă că este o anchetă politică, procurorul de caz, Adina Florea, fiind apropiată de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Acesta a vrut să o pună pe Florea șefă la DNA, dar președintele Klaus Iohannis s-a opus, iar apoi Tudorel Toader i-a creat Secția de anchetare a magistraților. 

Kovesi are șanse mari de a ajunge procuror șef european, fiind preferată de membrii comisiilor LIBE şi CONT din Parlamentul European. În aceste comisii, europarlamentarii PSD au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi.

Parlamentul european ar urma să voteze numirea noului procuror șef european în 7 martie. 

Comentarii Facebook