Duminica 13 Iunie

Netflix pierde peste 200 de milioane de dolari pe lună din cauza celor care folosesc serviciul fără să plătească


Un nou studiu arată că platforma de streaming Netflix „pierde”  aproape 200 de milioane de dolari pe lună, din cauza celor care folosesc contul altcuiva, fără să plătească. 

Această problemă nu este limitată însă doar la Netflix, ci se confruntă cu ea şi Amazon Prime Video sau Hulu (momentan indisponibil în România).

Vorbim deci despre cei care folosesc serviciile de streaming fără să deţină conturi personale şi fără să plătească, nu despre cei care descarcă ilegal conţinutul de pe internet. Cord Cutting, cei care au realizat studiul pe un eşantion de 1127 de persoane, au concluzionat că aproximativ 24 de milioane de utilizatori de Netflix folosesc serviciul fără să plătească, potrivit go4it.ro.

Acest lucru se traduce, la un preţ de bază al abonamentului de 8 dolari americani, că în fiecare lună, Netflix oferă servicii în valoare de 192 milioane de dolari către aceştia, sau 2,3 miliarde de dolari pe an.

În cazul platformelor Amazon Prime Video şi Hulu, aceste situaţii sunt mult mai puţin prezente. Fiecare are câte 5 milioane de utilizatori care nu plătesc, care se traduc în venituri de 45, respectiv 40 de milioane de dolari pe lună „pierdute”, la un abonament de bază de 9, respectiv 8 dolari.

În cazul Netflix şi Hulu, cei din generaţia Millenials sunt cei care preferă să folosească conturile prietenilor, sau ale membrilor familiei, în timp ce generaţia Baby Boomers şi Generaţia X „împrumută” mai des contul de Amazon Prime Video.


Comentarii Facebook