Justiţiarul din Berceni. Tânărul care se dă drept minoră, se întâlneşte cu presupuși pedofili şi îi dă pe mâna poliției


Un tânăr din București încearcă să transforme orașul în care trăiește într-un loc mai sigur pentru adolescente, dând o mână de ajutor justiției. Folosindu-se de un cont fals, bărbatul se dă drept minoră, își dă întâlnire cu presupuși pedofili, iar apoi îi predă poliției. Într-o lume în care mulţi întorc capul când se întâmplă o nedreptate sau se fac că nu o văd, tânărul încearcă să ne arate că se poate şi altfel.

Alexandru Constandachi are 31 de ani. Ziua lucrează în comerț, la o corporație. Iar noaptea organizează acțiuni de flagrant pentru a prinde presupuși pedofili. Își spune Justițiarul de Berceni, asemenea locului în care s-a născut. Iar pe indivizi nu-i caută. Vin singuri la el, scrie Observator.

justi.jpeg

Cine sunt pe internet? Alexandra. Sunt Alexandra de 14 ani, o adolescentă ce nu prea înțelege ce se întâmplă acolo pe internet, nu înțelege pericolele și las bărbații să-mi explice cum vor să fie prieteni cu mine și să mă scoată la o plimbare fără să se întâmple nimic, să am încredere în ei…”, explică Alexandru pentru sursa citată. 

Filmează mereu şi apoi urcă totul pe rețelele de socializare, acolo unde Justițiarul a strâns peste 6 milioane de vizualizări. Iar pe contul fictiv de adolescentă a ajuns să primească zeci de mesaje din partea bărbaților de toate vârstele. Fiecare episod de-al Justițiarului de Berceni se încheie la secția de poliție, acolo unde ajung și indivizii care își dau întâlnire cu Alexandra, minora în vârstă de 14 ani. În funcţie de probe, poliţiştii pot începe o anchetă. 

Apropiații lui Alexandru sunt conștienți de riscurile la care se expune tânărul, dar el pune corectitudinea și dreptatea pe primul loc, înainte de riscul propriu. 

Comentarii Facebook