VIDEO. Un robot i-a rupt degetul unui băiețel de șapte ani la un turneu de șah. Explicația organizatorilor


Un robot a rupt degetul unui băiețel de șapte ani în timpul unui turneu de șah. Acesta a fost aparent tulburat de mișcările rapide ale băiatului. Totul s-a întâmplat în timpul unui meci Moscow Open, un eveniment care a avut loc săptămâna trecută.

Robotul i-a rupt degetul copilului", a declarat Serghei Lazarev, președintele Federației de Șah din Moscova, agenției de știri TASS, după incident, adăugând că robotul a jucat mai multe în mai multe evenimente anterioare fără a cauza alte incidente. „Este, desigur, foarte rău.", notează The Guardian.

Informațiile care au apărut în presa rusă arată faptul că băiețelul din aceste imagini se numără printre cei mai buni 30 de jucători de șah de la categoria cu vârsta de sub 9 ani.

Cum a avut loc incidentul

Serghei Smagin, vicepreședinte al Federației Ruse de Șah, le-a spus jurnaliștilor că robotul părea să se năpustească după ce a luat una dintre piesele băiatului. În loc să aștepte ca mașina să-și finalizeze mișcarea, băiatul a optat pentru o ripostă rapidă, a spus el.

Există anumite reguli de siguranță, iar copilul, aparent, le-a încălcat. Când a făcut acea mișcare, nu și-a dat seama că mai întâi trebuia să aștepte", a spus Smagin. „Este un caz extrem de rar, primul pe care mi-l amintesc", a adăugat el.

Deși cei din jur au intervenit rapid, micuțul a avut nevoie de asistență medicală și chiar s-a ales cu o fractură. În ciuda acestei probleme, micul șahist a putut să își reia meciul chiar a doua zi. Micuțul pare a fi trecut cu bine peste incident, dar părinții săi nu, aceștia fiind determinați să apeleze la autorități.

Comentarii Facebook