Jurnalul celui mai faimos lunetist din lume, Wali, aflat în Ucraina, să lupte cu rușii: Au pus recompensă de un milion de dolari pe capul meu


Canadianul Wali, cel mai faimos lunetist din lume, se află în Ucraina pentru a lupta cu rușii.

Acesta colaborează cu fosta gardă de corp a lui Zelenski. ”Pe măsură ce ne apropiem de front, adunăm informații. Ne întâlnim cu soldat ucrainean pe care îl știm. A fost garda de corp a președintelui ucrainean. Am ajuns la un punct de control înconjurat de pădure. Pădurea e plină de luptători inamici infiltrați care se pregătesc pentru sosirea oamenilor lor. Dar ucrainenii vor rămâne în istorie ca popor de războinici!”, nota mercenarul, pe 2 martie.

În 3 martie, Wali a ajuns în Ucraina. ”Suntem acum pe pământ ucrainean. Trecerea granițelor unei țări aflate în război ne-a provocat câteva mici surprize. Dar noi am fost pregătiți pentru că am fost primii care am "pavat calea" voluntarilor.

Momentan sunt cu trei din Quebec și un număr mai mare de britanici. Britanicii sunt atât de duri, încât odată ce trec granița își pun imediat tot echipamentul de război. Am avut senzația că mă pregătesc pentru o aterizare în Normandia cu niște "colegi". Între timp, cei din Quebec erau îmbrăcați în haine civile”, a spus el.


4 martie: Wali a intrat în Ucraina alături de o legiune de militari canadieni și britanici. ”După ce am deschis ușa adăpostului, am fost lipit de perete și percheziționat. Unul dintre tipii de la SWAT mi-a vorbit în rusă. I-am explicat, în engleză, că suntem canadieni și britanici veniți să ajutăm”, spunea acesta.

Wali: Așa arată Apocalipsa

În 5 martie, Wali se afla deja pe teren. ”Apocalipsa acum. Am intrat într-o benzinărie, nu mai era nimic de mâncare. Am găsit doar cornete goale. Cam așa e peste tot. Drumurile sunt pline de refugiați și de mașini oprite. Acești oameni își abandonează casele și viața. Între timp, elicopterele inamice zboară pe deasupra drumurilor”, scria lunetistul canadian.

În 6 martie, soldatul scria că e tot mai aproape de front. ”Am reușit chiar să fac un duș fierbinte! Un ucrainean ne-a oferit acces la o clădire închisă în timpul războiului. Străzile pline de bariere din tancuri”, scria el.

7 martie - Ucrainenii îi primesc bine pe salvatori, dar dur pe ruși

Am rămas fără benzină. Ne-am apropiat de un punct de control ocupat de poliția ucraineană. Suntem percheziționați, AK-uri 47 sunt gata să tragă în noi. După câteva verificări și mai ales după ce soldații și-au dat seama că venim să luptăm alături de ei, comandantul unității ne-a escortat la o benzinărie care mai avea combustibil. Ucrainenii sunt duri cu invadatorii, dar primitori cu cei care au venit să-i ajute. E greu să nu iubești un popor care își dorește atât de mult să fie liber!”, a relatat Wali.

Ucraina seamănă cu luptele din Al Doilea Război Mondial

8 martie: Wali a dat peste baricade peste tot. Sunt saci cu nisip peste tot. Tancurile formează bariere din 5 în 5 kilometri. Wali a apărut la CNN, alături de ”Shadow”, un alt tovarăș călit în lupte.

Respect Convenția de la Geneva. Nici un rus nu va fi torturat sau umilit. Soldații ruși răniți sau luați prizonier vor fi tratați uman. La fel ca orice alt război în care am luptat”, spunea Wali, pe 9 martie. Canadianul crede că soldații prinși nu trebuie prezentați în presă.

În 10 martie, ”Brigada Normandă” a plecat în recunoaștere: ”Prima regulă în luptă este să nu ataci inamicul fără un plan. Mai întâi trebuie să adunăm informații. Cum stă inamicul? Ce fel de arme are? E motivat sau demoralizat? Războiul este ca un meci de box: înainte să lupți, trebuie să privești și să respiri”.

Wali a aflat că este o răscumpărare de 100.000 de dolari pe capul lui

Se pare că există o răscumpărare de un milion pe capul meu. ISIS pusese la bătaie 100.000 de dolari, dacă îmi amintesc. Dovada că avem inflație! Sper că răscumpărarea nu este în ruble rusești, nu ar valora prea mult în curând”, spunea Wali, în 11 martie.

12 martie: Wali a primit un ”cadou” special din partea cuiva ”apropiat de președintele Ucrainei” (Foto).

275765009_2726153594346318_8291356870022056664_n.png

În ziua de 13 martie, Wali nu a transmis nimic. 

14 martie: ”Nu vă faceți griji pentru siguranța mea, sunt deja departe de baza care a fost bombardată ieri. Am fost acolo, dar pentru scurt timp. Cei care au pierit probabil nu au văzut niciodată soldați ruși. Așa arată războiul modern. Murdar, dar impersonal”.

Comentarii Facebook