Jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, Marina Ovsiannikova, a fost angajată de o publicaţie din Germania


O publicație germană a angajat-o pe jurnalista Marina Ovsiannikova, rusoaica ce a avut curajul să transmită un mesaj anti-război în direct în cadrul celui mai corupt post de televiziune din Rusia. Rusoaica va lucra pentru compania care deține ziarul Die Welt, transmiând din Ucraina și Rusia, a anunțat compania angajatoare.

În luna martie, Ovsiannikova a organizat un protest la televiziune de stat din Rusia, intrând în direct la postul unde era angajată cu o pancartă anti-război. Femeia în vârstă de 43 de ani a fost reținută și amendată de o instanță din Rusia și a ajuns pe prima pagină a ziarelor din lume. Acum, ea va lucra ca un corespondent freelance pentru Die Welt, urmând să scrie pentru ziarul german și să apară, ca și colaborator, la un canal TV pe care îl deține. 

Vezi și: O angajată a televiziunii naționale din Rusia a intrat în direct in timpul jurnalului de stiri cu o pancartă împotriva războiului. A fost arestata- VIDEO

Die Welt „susţine ceea ce este apărat atât de vehement acum de oamenii curajoşi din Ucraina: libertatea”, a spus Ovsiannikova. Ulf Porschardt, redactor-şef al Grupului Welt, a afirmat că protestul în direct al lui Ovsiannikova „a apărat cea mai importantă etică jurnalistică - în ciuda ameninţării represiunii statului”. „Sunt încântat să lucrez cu ea”, a adăugat el, a transmis BBC, citat de Observator.ro.

jurnalista din rusia anti razboi.PNG

Jurnalista a primit amendă după actul de curaj 

După protestul din martie, Ovsiannikova a spus că a fost împiedicată să doarmă două zile şi a fost interogată 14 ore, iar apoi a primit o amendă de 30.000 de ruble (214 lire sau 280 de dolari) în legătură cu un mesaj video anti-război pe care l-a postat pe internet. În acest mesaj video, ea a făcut apel la cetăţenii ruşi să protesteze faţă de război, spunând că doar ei au puterea de „a opri toată această nebunie”.

Citește și: Rusia o amenință cu noi sancțiuni pe jurnalista care l-a sfidat pe Vladimir Putin în direct. Prin ce coșmar trece femeia


Comentarii Facebook