VIDEO - Polițiștii de frontieră din Belarus îi acuză pe grănicerii din Polonia că „i-au atacat” cu o praștie și „o bilă de metal”


Autoritățile de frontieră din Belarus au fost foarte serioase când au transmis că se simt „amenințați” de forțele grănicerești poloneze. Polițiștii de Belarus au declarat că polonezii ar fi comis „acțiuni ilegale”în Brest, un oraș cu 360.000 de locuitori, situat la granița dintre cele două țări. „În noaptea de 10 spre 11 aprilie, polonezii au tras asupra punctului de control Peschatka. Forțele de securitate au încercat de asemenea să orbească grănicerii belaruși cu lanterne”, au declarat cei din Belarus.

Pe imaginile publicate de Comitetul de Stat pentru Frontieră din Belarus se observă cum niște soldați polonezi îndreaptă lanternele spre camerele de securitate din Belarus, după care un alt militar polonez scoate o praștie și aruncă peste gard cu o bilă micuță. 

În timpul inspectării teritoriului, detașamentul de frontieră din Belarus a constatat avarii la pereții frontierei, precum și prezența bilelor metalice”, au transmis autoritățile de la Minsk, notează EuroNews. „Partea poloneză a fost informată despre incidentul de la frontieră”, au mai precizat belarușii. 

Autoritățile poloneze nu au comentat nimic la adresa acestui incident.

Comentarii Facebook