Jurnalista curajoasă din Rusia e de negăsit! După ce a apărut în direct a mai făcut un cadou sistemului dictatorial - VIDEO


Prezentatoarea televiziunii de stat Rusia 1 a apărut în direct, în spatele unei colege, cu o pancartă pe care scria ”Nu Războiului. Opriți Războiul! Nu credeți propaganda! Vă mint! Rușii împotriva războiului”.

Prezentatoarea nu a fost dusă la secția de poliție

Maria Ovsyannikova a fost arestată și acum nu se știe unde este. ”Trei avocați s-au oferit să o reprezinte, dar nu au găsit-o la secția de poliție indicată.

Câțiva protestatari s-au strâns în fața secției, inclusiv alți jurnaliști care și-au dat demisia din televiziunile de stat. Unul dintre avocați a aflat că prezentatoarea ar fi încă închisă într-o încăpere din televiziune”, scriu cei de la Casa Jurnalistului, pe Telegram.

O angajată a televiziunii naționale din Rusia a intrat în direct in timpul jurnalului de stiri cu o pancartă împotriva războiului. A fost arestata- VIDEO

Prezentatoarea are rude în Ucraina și a spus că nu mai suportă minciuna

Maria Ovsyannikova a înregistrat și un mesaj mai detaliat, care a fost publicat imediat după ce a fost arestată:

Ce se întâmplă acum în Ucraina e o crimă. Și Rusia este agresorul. Și responsabilitatea pentru această agresiune stă pe conștiința unui singur om: Vladimir Putin.

Tatăl meu e ucrainean. Mama e rusoaică. Și nu au fost niciodată inamici.

Colierul pe care îl am la gât e un simbol al faptului că Rusia trebuie să oprească imediat războiul fratricid. Și că popoarele noastre surori o să mai poată face pace.

Din păcate, mi-am petrecut ultimii ani lucrând pentru Canalul 1, făcând propaganda Kremlinului, și îmi este foarte rușine de asta.

Rușine că am permis minciunilor să iasă din televizor. Rușine că am permis Zombificarea poporului rus.

Am tăcut în 2014, când au început toate astea. Nu am protestat când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalnîi. Am urmărit tăcuți acest regim inuman la lucru.

E în puterea noastră să oprim această demență. 

Nu vă fie frică! Ieșiți la protest! Nu pot să ne închidă pe toți!”, a spus aceasta.

Novaya Gazeta (ziar controlat de Putin, ca de altfel toată presa din Rusia) a publicat știrea cu pancarta blurată, apoi a deblurat rândul cu “Nu credeți propaganda!”.

50335294-6c83-4ffd-927f-220cec017996.jpg


20cb74b9-e306-4e7e-b6da-fc236f2e7fae.jpg

Comentarii Facebook