Miercuri 24 Aprilie

Iranul ar putea fi descalificat de la Campionatul Mondial de Fotbal, după ce femeile care și-au cumpărat bilete au fost atacate cu gaze lacrimogene


Iranul ar putea fi exclus de la Mondial, după ce a atacat cu gaze lacrimogene femeile care voiau să vadă meciul  cu Libanul, ultimul pentru reprezentativa iraniană în preliminariile competiţiei. Iniţial, Ministerul Sporturilor a făcut disponibile 2.000 de bilete pentru femei, dar în cele din urmă acestea au fost împiedicate să asiste la meciul câştigat de Iran cu 2-0.

Auzim veşti îngrijorătoare de la FIFA şi AFC (Confederaţia Asiatică de Fotbal)'', a scris, pe Twitter, Mehrdad Seradschi, un membru al FFI. În cazul în care naţionala va fi suspendată, „cei implicaţi în incidentul nefericit de la Mashhad sunt responsabili'”.

Poliţia a relatat că a folosit gaze lacrimogene în momentul în care femeile care aveau bilete la meci au început să protesteze că nu sunt lăsate să intre pe stadion. Observatorii consideră că fundamentaliştii religioşi din Mashhad au acţionat unilateral în luarea acestei decizii, fără a consulta federaţia.

Femeile nu au voie să asiste la meciurile de fotbal din Iran de zeci de ani, însă în urma presiunii exercitate de FIFA un mic număr de bilete au fost disponibile în ultima vreme pe stadionul Asadi din Teheran, la meciurile din preliminariile Cupei Mondiale şi din Liga Campionilor Asiei, notează digisport.ro. 

Comentarii Facebook