Ion Țiriac dă dovadă de o generozitate nemărginită pentru turci, a donat un milion de euro! Declarația miliardarului român: „Suntem mici şi neputincioși”


Ion Ţiriac a semnat luni, 10 aprilie, o donaţie în valoare de un milion de euro. Banii sunt pentru victimele cutremurelor din luna februarie, produse în Turcia, care au avut un impact devastator.

La scurt timp după cutremure, fundaţia lui Ion Ţiriac a anunţat că va dona un milion de euro. Luni, 10 aprilie, a fost semnată donația chiar de miliardar. Ion Ţiriac s-a întâlnit cu ambasadorul turc din România, Ozgur Kıvanç Altan. Peste 50 de mii de oameni şi-au pierdut viaţa în urma cutremurelor devastatoare din Turcia.

Cei de la Forbes au dezvăluit că, în 2023, Ion Ţiriac are o avere 2 miliarde de euro, potrivit as.ro.

„Știu că în fața dezastrelor dezlănțuite suntem mici și neputincioși. Banii nu pot curma suferința, însă reprezintă baza reconstrucției pentru un viitor mai sigur și cu speranță. Rămânem alături de populația turcă cu gândurile și eforturile noastre pentru că în final sprijinul necondiționat ne face să fim mai puternici și mai uniți”, a spus Ion Ţiriac, în cadrul întâlnirii cu oficialul turc.

Donaţia a fost anunţată chiar de fiul lui Ion Ţiriac, chiar după cutremure

Chiar în luna februarie, fiul lui Ion Ţiriac a anunţat că fundaţia sa va face o donaţie uriaşă. Fiul miliardarului a decis să redirecționeze o parte din bugetul alocat donațiilor către victimele cutremurelor din Turcia. Alexandru Țiriac își dorește să ajute la refacerea unui sat din Turcia complet distrus de cutremur.

„Fundația Ion Țiriac a decis să extindă bugetul alocat donațiilor pentru 2023, ținând cont de evenimentele nefericite suferite de vecinii noștri din Turcia. Vom continuă să susținem România așa cum am făcut-o în ultimii 30 de ani, dar am decis să ajutăm la refacerea unui sat distrus de cutremurul din Turcia.

Vom dona un mare procent din câștigurile noastre anuale către diverse cauze din România, dar uneori, există frați de-ai nostri din alte țări care au nevoie imediată de ajutor. În fața tragediei, partea financiară nu va fi niciodată un obstacol pentru misiunea noastră. Rugăciunile și fondurile noastre se îndreaptă către Turcia”, a fost mesajul postat pe Instagram de Ion Alexandru Țiriac.

Averea lui Ion Țiriac, subiect discutat de presa din Marea Britanie

Averea lui Ion Țiriac a ajuns un subiect arzător în presa din Marea Britanie. Jurnaliștii englezi susțin că miliardarul român este mult mai bogat decât se crede. Ion Țiriac, una dintre cele mai importante figuri din istoria sportului, a fost analizat „la sânge” de englezi. Jurnaliștii de la The Sun au realizat un material în care au explicat cum a ajuns românul să se îmbogățească.

„Uitați de Roger Federer, Lionel Messi și chiar și de Cristiano Ronaldo! Ion Țiriac este cea mai bogată vedetă din lumea sportului.

Țiriac s-a retras din tenis cu aproximativ 150.000 de lire sterline câștigate din turneele la care a participat în timpul carierei sale. Însă ceea ce a făcut în afara terenului este cu adevărat uimitor.

În afaceri, el și-a generat o avere despre care se crede că se ridică la aproximativ 1,5 miliarde de euro. Prin licențiere, prin înființarea primei bănci private din România, prin firme de retail, asigurări, leasing auto și companii aeriene, banii au început să curgă din toate părțile pentru Ion Țiriac.

Averea lui Ion Țiriac este estimată a fi de patru ori mai mare decât cele 380 de milioane de euro ale lui Federer, mai mare decât averea lui Lionel Messi (360 milioane de euro) și Cristiano Ronaldo (425 de milioane de euro) la un loc!’, se relatează în în materialul realizat de cei de la The Sun.

Comentarii Facebook