Ion Iliescu dezminte interviul acordat pentru Le Figaro. Jurnalistul are înregistrarea


Paul Cozighian, jurnalistul Le Figaro care a realizat interviul cu Ion Iliescu, va prezenta înregistrarea, după ce fostul președinte a negat declarațiile care au apărut în interviu.

Paul Cozighian, jurnalistul Le Figaro care a realizat interviul, a spus că este foarte posibil ca fostul preşedinte să nu îşi amintească faptul că a dat acest interviu.

E foarte posibil ca dânsul să nu-şi mai amintească pur şi simplu. Eu mă bucur că a scris acel text pentru că ne dă ocazia să continuăm discuţia pe această temă. Ce a spus Iliescu nu numai că este adevărat, dar este extrem de grav. Da, tocmai acum o caut (înregistrarea cu domnul Ion Iliescu -n.r.) ca să aleg exact fragmentele respective. Tocmai am trimis şi dânsului. Am mulţumit foarte mult că a participat. Să ştiţi că interviul, în afară de partea aceasta e interesant. El a uitat ce ne-a spus nouă acolo. El ne-a povestit cu mare emoţie de toată epoca Frontului Salvării Naţionale (FSN). Chiar ne-a vorbit cu o înflăcărare la care nu ne-am aşteptat. Ne-a convins. Cel puţin pe mine m-a convins”, a afirmat Paul Cozighian, jurnalistul de la Le Figaro, într-o invervenţie telefonică, luni seară, la Realitatea TV.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a negat, pe blogul personal, declaraţiile care le-ar fi făcut pentru cotidianul francez Le Figaro, precizând că a citit ”cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilaţie despre PSD şi despre situaţia politică din România”.

Iliescu spusese în interviu că Partidul Social-Democrat (PSD) trece printr-o perioadă dificilă şi se confruntă cu ”cea mai gravă criză politică” și că România este ”ţara unui singur partid”.

Iliescu susținea că PSD trebuie să îl dea pe Liviu Dragnea la o parte și că PSD este singura ”alternativă” pentru România, nefiind ”nicio altă forţă politică în stare să răspundă la nevoile societăţii”.

Comentarii Facebook