Iohannis și soția lui, reclamați la poliție pentru că nu au purtat mască pe stradă


Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia lui, Carmen, au fost reclamați la Poliţie că nu au purtat mască de protecţie pe stradă. 

Plângerea a fost depusă de un bărbat din judeţul Sibiu. Bărbatul reclamă că, în 10 octombrie, Klaus şi Carmen Iohannis au participat la Sibiu la redeschiderea Catedralei Evanghelice la finalul unui lung proces de reabilitare, dar, pe stradă, după ce au ieşit din biserică, niciunul nu purta masca de protecţie, obligatorie în acel moment.

Conform Constituţiei României, toţi cetăţenii trebuie să fie egali în faţa legii. Ştiam de cazul doamnei Turcan (sancţionată pentru că nu a purtat mască în aer liber, când acest lucru era obligatoriu – n.r), am văzut ce repede Poliţia Sibiu s-a autosesizat şi, dacă am văzut că se întârzie cu sancţiunea preşedintelui într-un caz similar, am reacţionat. Am trimis sesizarea întâi la MAI care a direcţionat-o către Poliţia Bucureşti şi de acolo a ajuns la Sibiu”, a declarat, marţi, Cristian Dan, anunță news.ro.  

Acesta a spus că a invocat ”Constituţia....am cerut Poliţiei Sibiu să aplice legea nediscriminatoriu pentru ca şi populaţia să vadă că nu contează ce funcţie ai, legea trebuie şi sper să fie aceeaşi pentru toţi”.  

În biserică am văzut ulterior că a purtat mască, când a ieşit nu mai purtat masca”, a adăugat bărbatul.  

Nu poţi să ameninţi populaţia. De doi ani de zile suntem ameninţaţi  - staţi în casă că vom avea morţi, staţi în casă că e pandemie (...) este o bătaie de joc la adresa populaţiei, care la cea mai mică încălcare a legii este sancţionată”, a adăugat acesta. 

Foto: Toată lumea purta mască, mai puțin cuplul prezidențial

Comentarii Facebook