Iohannis, reclamat la CNCD pentru instigare la ură împotriva ungurilor


O asociație a maghiarilor l-a reclamat pe Klaus Iohannis la CNCD pentru că a instigat opinia publică la discriminare și ură împotriva comunității maghiare.

Plângerea a fost depusă la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare ”Mikó Imre”, potrivit transindex.ro și Hotnews.

Comportamentul domnului Președinte Klaus Iohannis, manifestat în toată mass-media, nu poate fi calificat altfel decât ca unul al cărui scop imediat este incitarea publicului la ură și/sau la discriminare în detrimentul unor categorii de persoane, în speță, împotriva cetățenilor români aparținând minorității maghiare din România. Prin declarația rostită de el se creează o atmosferă dezagreabilă la nivelul comunității maghiare”, au arătat membrii asociației în cuprinsul plângerii.

Iohannis a atacat PSD după ce în Camera Deputaților a trecut tacit proiectul care prevedea autonomia Ținutului Secuiesc, spunând că social democrații au lucrat împreună cu UDMR pentru a da Ardealul ungurilor.

Nem tudom… E incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României În timp ce noi, eu, Guvernul, ne luptăm cu pandemia de coronavirus, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus Iohannis.

Agravează situația și faptul că domnia sa are calitatea de Președinte al României, ceea ce insuflă sentimentul că însuși statul român acționează împotriva cetățenilor săi de etnie maghiară”, au mai acuzat reprezentanții maghiarilor.

Comentarii Facebook