Iohannis: Din 15 mai ne putem mișca în interiorul localităților. Se deschid saloanele, muzeele, dar sunt RESTRICȚII


Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va prelungi starea de urgență și că din 15 mai românii vor putea umbla liberi prin interiorul localității.

După 15 mai ne putem mișca în interiorul localității unde avem treabă. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare. 

Relaxarea se va face pas cu pas și fiecare pas va dura 2 săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni la începutul lunii iunie.

Din 15 mai vom avea la dispoziție saloanele de îngrijire personală. De asemenea se vor redeschide cabinetele stomatologice și muzeele. 

Măsurile de relaxare nu se aplică în localitățile care sunt în carantină. 

Acolo această relaxare nu va avea loc decât atunci când ni se spune de la experți că pericolul este diminuat.

Deplasările vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Sunt câteva excepții. Este voie să se plece pentru probleme medicale, în interes de serviciu, pentru sport individual. Deci sporturile individuale vor fi permise. Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane.

Un aspect important. Sportivii de performanță vor putea în condiții speciale să înceapă cantonamentele dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioada destul de lungă. Pentru amatori nu se deschid bazele sportive”, a spus Klaus Iohannis, luni.

Klaus Iohannis: Nu se va prelungi starea de urgență

Comentarii Facebook