Iohannis anunță că recomandările devin obligații și va scoate armata în stradă


Iohannis a anunţat o serie nouă de restricţii de circulaţie și că recomandările din ordonanța militarp vor deveni restricții. Măsurile imperative intră în vigoare de mâine, 25 martie.

Declaraţiile lui Iohannis în contextul epidemiei de coronavirus. Noi decizii:

- Tocmai am început o sedința unde am analizat situația care devine din ce în ce mai grava.

- Am evaluat situaţia care după cum știm devine din ce în ce mai complexă, situatia creata de epidemia de COVID-19. Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate în aceasta perioada.

- Pot sa va spun în acest moment ca este nevoie de măsuri suplimentare pentru îngrădirea epidemiei. Vrem sa ingrădim si mai mult transportul cu excepția ieșirilor pentru cumpărarea de alimente. Am convenit să folosim armata pentru a menține situația.

- Armata va pune la dispozitie personal ca sa ajutam Poliția și Jandarmeria. Ceea ce a fost până acum o recomandare devine acum o obligație, după principiul stăm acasă. Evident că oamenii pot ieși să își facă cumpărăturile. Însă aceste restricții devin obligatorii. Am convenit că în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantina/izolare măsuri de supraveghere video.

- Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoane peste 65 de ani. E evident ca avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale. Vor trebui sa stea practic tot timpul acasă.

- Aceste restricții vor fi prelucrate în cursul zilei de azi într-o ordonanța militară. Ea se va finaliza până la sfârșitul acestei zile. Restricțiile vor intra în vigoare incepand de maine.

La şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. 

Comentarii Facebook