Incident în sala de operație. Lampă căzută în capul asistentei în timpul unei intervenții, la Spitalului Municipal din Lugoj


Incident grav într-o sală de operație a Spitalului Municipal din Lugoj. O lampă de sterilizare cu ultraviolete grea de câteva kg s-a desprins din perete și a căzut în capul unei asistente care ajuta medicul în timpul unei intervenții chirurgicale.

Femeia este acum internată în secția de neurochirurgie a Spitalului Județean din Timișoara. 

Incidentul a avut loc ieri. În timpul intervenției, lampa UV la care inginerii din cadrul spitalului umblaseră în urmă cu câteva zile s-a desprins pur și simplu din tavan și a căzut direct în capul asistentei. Femeia s-a prăbușit la pământ însă medicul care se afla în sala de operație, a preferat să continuie intervenția.

După câteva minute, asistenta s-a ridicat și le-a spus colegilor că este aptă pentru a-și continua activitatea. Însă spre după masă a început să acuze dureri și le-a spus colegilor că nu se simte bine moment în care medicii au decis să o transfere în secția de neurochirurgie a spitalului Județean din Timișoara. Medicii au decis să o interneze pentru mai multe investigații.

Deși este un accident de muncă, nimeni nu a sesizat ITM-ul. Din fericire atât femeia lovită, dar și pacientul de pe masa de operație se simt bine.


Comentarii Facebook