Închisoare pe viaţă pentru un bărbat, după ce a ucis un casier care a insistat să poarte mască


Împuşcăturile din oraşul Idar-Oberstein, situat în vestul Germaniei, din cauza restricţiilor legate de pandemie, au şocat germanii într-un moment în care exista teama că cei care neagă coronavirusul se îndreaptă spre violenţă, relatează Reuters.

Agenţia germană de ştiri DPA şi alte agenţii de presă au declarat că tribunalul l-a găsit pe acuzat, identificat doar ca Mario N., în conformitate cu legile privind protecţia vieţii private, vinovat de crimă şi l-a condamnat la închisoare pe viaţă.

Acesta recunoscuse că l-a ucis pe lucrătorul de 20 de ani al benzinăriei, dar a pledat pentru omor prin imprudenţă cu vinovăţie limitată. Avea alcool în sânge în acel moment. Procurorii au declarat că angajatul îi ceruse bărbatului să respecte regulile şi să poarte o mască pe faţă în timp ce plătea berea, notează sursa citată. 

După ce iniţial a refuzat să facă acest lucru şi a părăsit benzinăria, acuzatul s-a întors purtând o mască, dar a tras-o în jos când s-a apropiat de casier şi, după un alt scurt schimb de replici, l-a împuşcat în cap. Victima a murit pe loc, iar criminalul s-a predat ulterior la o secţie de poliţie, spunând că măsurile împotrvia COVID-19 îi provocau stres.

Comentarii Facebook