FOTO - Via Transilvanica, cel mai lung traseu de drumeții din România, luat la pas de ultramaratonistul Tibi Ușeriu


Ultramaratonistul Tibi Ușeriu, alături de mai mulți sportivi amatori au pornit în alergare luni, 12 septembrie, pe Via Transilvanica de la Putna spre Drobeta-Turnu Severin.

Luni, 12 septembrie, Tibi Ușeriu a pornit în pas alergător pe cel mai lung traseu de drumeții din România, Via Transilvanica, cu o lungime de 1.400 de km. Acesta este însoțit de un grup de alergători care „s-au încăpățânat” să țină pasul cu ultramaratonistul bistrițean, parcursul lor putând fi urmărit online. 

Echipa de alergători adusă împreună de Tibi Useriu, s-a adunat în campusul de la Tășuleasa, pregătită de startul alergării pe Via Transilvanica, la Putna. Ce și-a propus Tibi Ușeriu să facă nu ne mai surprinde. Era evident că Via Transilvanica reprezintă o provocare spectaculoasă și pentru comunitatea de alergători, nu numai pentru drumeții care îl parcurg mai în tihnă”, au transmis cei de la Via Transilvanica.

Și pentru că am numit cărarea noastră, «drumul care unește», Tibi nu va merge singur, ci alături de niște alergători, pregătiți pentru provocarea de 1.400 de km. De-a lungul călătoriei lor, li se vor mai alătura diverși oameni, pe distanțe mai scurte, care își doresc să facă parte din prima alergare organizată pe Via Transilvanica”, au mai spus aceștia. 

via trans 1.jpg

Alergătorii vor ajunge la Drobeta Turnu-Severin în 6 octombrie, unde se vor întâlni cu Alin Ușeriu care face drumul la pas. Inaugurarea traseului va avea loc în data de 8 octombrie, în Alba-Iulia în Piața Cetății.

via trans 2.jpg

Traseul turistic Via Transilvanica, o experiență sufletească unică

În urmă cu aproximativ cinci ani câțiva voluntari de la Asociația Tășuleasa Social au desenat pe harta României cel mai mare traseu turistic ce străbate țara de la nord la sud. În momentul de fațî traseul se apropie de finalizare, iar iubitorii de natură și de drumeții au acum prilejul ideal de a descoperii România la pas într-o formă inedită. 

Chiar dacă este un traseu turistic enorm de parcurs, cei care îl vor străbate de la un capăt la altul se vor îmbogății și sufletește. Din punct de vedere cultural, drumețul va avea ocazia să fie purtat într‑un mod unic, atât prin istoria României, cât și prin realitatea modernă”, declară reprezentanții Asociației Tășuleasa Social. 

Traseul de 1.400 de km ar putea aduce în câțiva ani mii sau zeci de mii de turiști din toată lumea, dornici să descopere România. 

via trans 3.jpg

Sursa foto: Facebook - Via Transilvanica

Comentarii Facebook