Încă un spital pus sub conducere militară, după vizita ministrului Sănătății


Ministrul Sănătății a anunțat, după vizita efectuată la Spitalul Județean Focșani, ca unitatea medicală să fie pusă sub conducere militară.

Astfel, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, luni, că a decis, împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, să fie dat un ordin prin care managementul Spitalului Judeţean Focşani să fie asigurat de cadre militare, pe perioada stării de urgenţă.

"Ca primă intenţie, având în vedere că tot managementul spitalului judeţean este infectat cu COVID-19 - managerul şi ceilalţi sunt contacţi, am luat decizia împreună cu ministrul Apărării să dăm un ordin de misiune în care managementul pe perioada stării de urgenţă să fie asigurat de cadre militare medicale venite din ţară de la Spitalul din Braşov, precum şi de aici de la spitalul militar", a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit realitatea.net.

Întrebat dacă îl va demite pe managerul actual al spitalului, depistat pozitiv cu COVID-19, el a spus: „Managerul de aici, fiind în concediu medical, el nu este destituit. În acest moment, el fiind în concediu medical, avem un ordin de misiune de la MApN care preia managementul pe această perioadă, urmând ca, dacă acest management scoate la iveală și alte nereguli, să trimitem Corpul de control și atunci ne gândim și la evaluarea managementului unității”.

Comentarii Facebook