Marti 26 Septembrie

Inaugurare cu fast a unei șosele care nu duce nicăieri. Mai mulți preoți au sfințit un drum complet închis


În Satu Mare s-a inaugurat un drum județean care ar trebui să ducă înspre granița cu Ucraina. Evenimentul s-a ținut cu mare fast, cu un sobor de preoți care să sfințească drumul și cu clasicele tăieri de panglici. 

Potrivit presasm.ro, la inaugurarea drumului ar participat oficiali atât de la Consiliul Judeţean Satu Mare, cât şi de la Prefectura Satu Mare. Evenimentul a fost unul festiv: s-au tăiat panglici tricolore, iar un sobor de preoţi a sfinţit lucrarea. Problema? Drumul nu duce nicăieri pentru că este închis traficului.

Conform proiectului, noul drum modernizat ar trebui să facă legătura între România şi Ucraina, mai exact între Tarna Mare şi Hyzha. „Obiectivul principal al proiectului este îmbunătăţirea accesibilităţii în cele două regiuni partenere pentru a optimiza mobilitatea persoanelor şi a bunurilor şi a sensibiliza publicul cu privire la importanţa dezvoltării unei societăţi integrate social şi coezive”, au declarat autorităţile din Satu Mare.

Drumul are o lungime totală de 2.859 de metri. Dintre aceştia, 1.696 de metri sunt de partea română a graniţei, iar 1.163 de metri sunt de partea ucraineană.


Comentarii Facebook