Duminica 25 Septembrie

În loc să-și afle notele la BAC, două absolvente vor fi conduse pe ultimul drum. „Voi, îngerașilor, ați demonstrat că prietenia există”


Emma și Denisa, două eleve de clasa a XII-a din Mehedinți, au murit înecate în Dunăre, după ce au ieșit la scăldat. Denisa a intrat în apă și nu a mai putut ieși, moment în care Emma, deși nu știa să înoate, i-a sărit prietenei ei în ajutor. Din păcate, valurile le-au înghițit pe amândouă.

​​Denisa și cea mai bună prietenă a ei, Emma, au murit înecate în apele Dunării. Tragedia s-a produs vineri, după ce fetele de 18 ani au mers să se răcorească în zona Gura Văii, din Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți. La un moment dat, una dintre tinere a sărit în apă, deși nu știa să înoate. Prietena ei a sărit să o ajute, însă curenții puternici nu le-au mai lăsat să iasă la suprafață. Salvatorii s-au mobilizat și a fost cerut sprijinul ISU Caraș Severin, pentru echipajul de scafandri. Copilele au fost găsite și scoase din apă, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva, ambele fiind declarate decedate, scrie Observator. 

Emma și Denisa erau cele mai bune prietene și abia terminaseră clasa a XII-a la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja" din Drobeta Turnu Severin. Au susținut examenul de Bacalaureat și așteptau rezultatele. Din păcate, în loc să afle ce note au luat, să se bucure de reușită și să-și facă planuri de viitor, cele două fete vor fi conduse pe ultimul lor drum. Astăzi, va fi înmormântată Emma, iar mâine, Denisa. Moartea tinerelor a căzut ca un trăsnet pentru toți cei care le-au cunoscut. Foști colegi, prieteni, rude, cu toții sunt devastați de durere și refuză să creadă că Emma și Denisa nu mai sunt, notează sursa citată. 

De vineri, de când a fost anunțat sfârșitul tragic al fetelor, pe rețelele de socializare curg zeci de mesaje de condoleanțe:

Voi două, îngerașilor, sunteți cele care azi (vineri n.r.) ați demonstrat că prietenia adevarată există! Ema… n-am cuvinte sa exprim cat de matura esti acum, față de momentul in care te-am intalnit prima data bobocica… Azi ai vrut sa fii inger pazitor si ai devenit un inger in adevaratul sens al cuvantului. Deniso? Tu ce cautasi in apa? Te avertiza sora-ta sa nu te bagi ca-s Sanzienele! (...) Lasasi pe toata lumea cu inima rupta…Ema ti-a demonstrat ca prietenia voastra chiar a durat pana la moarte si ca doar moartea vă va putea desparti… desi stia ca-si risca viata, a sarit in apa dupa tine incercand sa te salveze… Rezultatul? Amandoua v-ati ridicat la cer…

Ema? Ce faci cu visele tale? Vin rezultatele la bac, ai asteptat 4 ani sa scapi de liceu sa vezi acolo “admis”. Eu inca vad acea bobocica increzatoare… Ti-am zis ca intr-o zi poate vei fi patroana unui salon in care sa machezi si sa predai cursuri. Mai stii? Ti-am zis sa nu renunti la visul tau… si acum ce-ai facut? Ai devenit un vis frumos pentru toti cei care te-au cunoscut… Plang holurile pedagogicului caci tinerele noastre absolvente, nu vor veni sa vada “ADMIS” la bacalaureat… 2 fete destepte si frumoase au devenit ingeri… (...) M-ati lasat in stare de soc… Sincere condoleante familiilor… Dumnezeu sa vă odihnească in pace, suflete curate! Prea tinere sa plecati…".

Comentarii Facebook