În ce localitate din România primești GRATUIT o casă, cu o singură condiție


Într-o localitate din România ți se oferă gratuit o casă gratuit, dacă te muți acolo împreună cu familia.

Localitatea Drăgușești se află la aproximativ 50 de kilometri de Botoșani și autoritățile locale dau locuințe gratuite. Primarul Eugen Nichita a cumpărat din banii Primăriei casele abandonate, pe care le pune la dispoziția familiilor nevoiașe, cu mulți copii.

Comuna Drăgușeni are o populație de numai 2.300 de locuitori și cifra scade de la an la an. Cei mai mulți oameni sunt bătrâni, căci tinerii au ales să ia calea străinătății, arată ziaruldeiasi.ro.

Prea multe case de izbeliște, prea mulți tineri fără casă. Sunt familii de tineri care stau cu părinții, cu mulți copii. Am decis să rezolvăm această problemă socială, cumpărând aceste case, le transformăm în case sociale și le oferim acestor familii”, zice primarul Nechita.

Edilul crede că prin achiziționarea caselor părăsite și transformarea lor în locuințe civilizate va atrage tineri în comună.

Ne era greu așa, fără casă. Acum avem și noi un loc, fără să stăm cu teama că trebuie să ne mutăm, dacă ies discuții”, afirmă o femeie care s-a mutut împreună cu familia într-o casă oferită de Primăria Drăgușeni.

Comentarii Facebook