Vremea în minivacanţa de 1 mai! Nu scăpăm de frig și ploi, anunțul meteorologilor


Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vremea rea pentru toată țara. Informarea meteorologică este valabilă astăzi, între orele 10:00 și 22:00. În intervalul menționat va continua să plouă în Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și la munte, iar după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină în Muntenia și Dobrogea. Cantitățile de apă vor fi de 15-20 l/mp și izolat peste 30 l/mp.

Câte grade vom avea minivacanța de 1 mai

Florinela Georgescu, meteorolog ANM, a explicat cum va fi vremea în perioada următoare. 

Să începem cu partea bună, respectiv cu faptul că sâmbătă, duminică și luni vremea se va încălzi treptat, probabil maximele cele mai scăzute vor fi sâmbătă, între 14 și 17 grade, după care vor fi în creștere, și luni așteptăm, după-amiază, temperaturi la nivelul țării între 17 și 23 de grade. Cele mai coborâte valori vor fi în partea de nord a țării dar și în zona litoralului. Cele mai ridicate desigur că vor fi în sud și în sud-vest.

Și ca aspect vremea va fi mai bună decât astăzi sau mâine pentru că posibil ca sâmbătă să fie foarte puține precipitații, duminică mai mult la munte, iar luni doar pe partea de sud-vest a țării, adică în sudul Banatului, în Oltenia, restul țării fiind cu o vreme general bună. 

Pe litoral mai puțin probabil să fie ploi, dar temperaturile vor fi totuși destul de scăzute. Nu mai mult de 14...17 grade în aceste zile de minivacanță”, a explicat meteorologul la Antena 3 CNN. 

La Cluj-Napoca, duminică temperaturile vor urca până la 17 grade Celsius, iar de 1 Mai acestea vor ajunge chiar la 19 grade Celsius. Nu vom scăpa însă de ploi, duminică. 

Comentarii Facebook