Hoțul cult! A furat un teanc de cărți dintr-o cafenea, dar le-a returnat după ce a citit una


Un bărbat a spart o cafenea din Botoșani și a fura cărți, dar ulterior le-a returnat proprietarului, influențat de un mesaj postat pe rețelele sociale.

Într-o dimineață de iarnă, în jurul orei 5, un bărbat a pătruns într-o cafenea din centrul orașului Botoșani și, fără a lua alte obiecte de valoare, s-a îndreptat către raftul cu cărți. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au arătat momentul în care hoțul a ales cu atenție cărțile, le-a răsfoit pentru câteva clipe, apoi le-a luat pe terasa cafenelei, conform fanatik.ro. Totul s-a petrecut într-un minut.

Chiar dacă proprietarii cafenelei nu au depus plângere la Poliție, au decis să posteze imaginile furtului pe internet și i-au cerut hoțului să le restituie cărțile.

Într-un mesaj pe Facebook, patronul cafenelei a scris: ”La Botoșani se fură cărți. Momentul mult așteptat. Să se fure ca să se citească. Ar fi fost bine să fie așa. Dimineață, la 5 jumătate, a venit un domn, a furat 5-6 cărți de afară din biblioteca noastră, deci nu a intrat în cafenea. Aveam un lacăt, dar mic, provizoriu. A furat și un telefon retro pe care-l aveam noi cu disc, receptor și un difuzor, o boxă la care cântă muzică afară”.

După ce imaginile au devenit virale, hoțul a decis să returneze toate cărțile proprietarului. Ca o recompensă, patronul a hotărât să îi ofere cadou una dintre cărțile pe care le furase.

Comentarii Facebook