Vineri 9 Decembrie

Hackerii îți pot accesa telefonul dacă folosești WhatsApp! Dezvăluirea făcută de creatorul aplicației Telegram


Pavel Durov, autorul aplicației Telegram, avertizează că hackerii ar putea avea acces la toate datele din telefonul tău, dacă folosești WhatsApp.

Durov susține că acest lucru a fost posibil din cauza unei probleme de securitate despre care chiar WhatsApp a anunțat săptămâna trecută. Hackerul, pentru a obține datele tale din telefon, avea nevoie doar să vă expedieze un video virusat pe WhatsApp ori să vă apeleze cu video, scrie Antena 3.

Probabil vă gândiți 'Da, dar dacă am actualizat WhatsApp la cea mai recentă versiune, sunt în siguranță, nu?' Nu chiar.", spune Durov.

Probleme similare la această aplicație au fost înregistrate și în 2018, apoi 2019 și 2020, atrage atenția acesta.

În fiecare an, aflăm despre o problemă în WhatsApp care pune în pericol toate datele de pe dispozitivele utilizatorilor. Ceea ce înseamnă că este aproape sigur că o nouă defecțiune de securitate există deja acolo. Asemenea probleme nu sunt întâmplătoare – sunt uși din spate plantate. Dacă o ușă din spate este descoperită și trebuie eliminată, se adaugă o alta.

Nu contează dacă ești cea mai bogată persoană de pe pământ – dacă ai WhatsApp instalat pe telefon, toate datele tale din fiecare aplicație de pe dispozitiv sunt accesibile, așa cum a aflat Jeff Bezos în 2020. De aceea am șters WhatsApp de pe dispozitivele mele cu ani în urmă. Instalarea acestora creează o ușă pentru a intra în telefon.

Nu presez oamenii să treacă la Telegram aici. Cu peste 700 de milioane de utilizatori activi și peste 2 milioane de înscrieri zilnice, Telegram nu are nevoie de promovare suplimentară. Poți folosi orice aplicație de mesagerie care îți place, dar stai departe de WhatsApp - este un instrument de supraveghere de 13 ani încoace.", a scris Pavel Durov pe Telegram.

Comentarii Facebook