Guvernul ar putea redeschide frizeriile, saloanele, cabinetele stomatologice și parcurile, după data de 15 mai


Premierul Ludovic Orban le-a transmis liderilor PNL, marți seara, că după 15 mai va fi ușoară ”relaxare” a restricțiilor.

Este posibil să se deschidă frizeriile și saloanele, cabinetele stomatologice, parcurile și spațiile comerciale care au intrare din stradă, astfel încât să se evite aglomerarea în interior. Vor rămâne închise mall-urile, fiind considerate locuri unde măsurile de distanțare socială ar fi dificil de respectat. De asemenea, nici restaurantele nu vor fi deschise după încheierea stării de urgență, scrie Digi 24, citând surse politice.

Totul depinde, însă, de contextul epidemiologic de la jumătatea lunii mai. ”Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă în niciun caz că revenim la viața noastră normală pe care am avut-o înainte de epidemie”, a anunțat și președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă. Președintele a precizat că în acest an nu vor mai avea loc festivaluri, iar competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori, dacă vor fi reluate.

Cu toate acestea, restricțiile nu vor fi ridicate în zonele unde a fost impusă carantina, printre care Suceava și localitățile din vecinătate.

Comentarii Facebook