Guvernul a aprobat introducerea TVA de 9% pentru servicii de turism all-inclusive

 

Guvernul a avizat reducerea TVA de la 24% la 9% pentru serviciile de cazare cu demipensiune/pensiune completă/all-inclusive.

 

În vederea aplicării cotei reduse de TVA de 9% pentru serviciile de cazare cu demipensiune/pensiune completă/all-inclusive, Guvernul a aprobat hotărarea pentru modificarea normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, cu scopul de a corela legislaţia fiscală referitoare la aplicarea cotei reduse de TVA cu legislaţia specifică în domeniul turismului. Urmare a modului în care este definită noţiunea de cazare în legislaţia specifică din domeniul turismului, cota redusă de TVA de 9% se aplică cazării, dar şi serviciilor accesorii cazării, vândute sau oferite spre vânzare la preţul inclusiv al pachetului turistic, precum prânz, cină, gustări între mese, alte servicii de agrement turistic oferite cu mijloace proprii ale structurii de primire turistică”, anunţă Guvernul într-un comunicat.

 

Fondul Monetar Internaţional a aprobat în decembrie 2014 implementarea acestei măsuri, după ce hotelierii au cerut-o cu tărie.

 

Acum, TVA de 9% se aplică doar pachetelor care conţin cazare şi mic dejun. 

 

Prin reducerea TVR la 9% tarifele au urma să scadă cu 10%.

 

În 2014, în unitățile de cazare din România au stat 7,91 milioane de persoane, dintre care 1,71 milioane de străini. Cei mai mulţi dintre aceştia au provenit din Germania (228.592), Italia (181.894) şi Franţa (118.649).

Comentarii Facebook