Greșeala pe care o fac majoritatea utilizatorilor WhatsApp. Experții în cibernetică sugerează schimbarea unor setări


Peste două miliarde de oameni folosesc WhatsApp, ceea ce îl face o țintă principală pentru hackeri. În cazul în care utilizați setările greșite, vă puteți expune unui risc inutil.

Cea mai importantă setare care trebuie activată este verificarea în doi pași, potrivit lui Tom Davidson, expert în securitate și director senior la firma cibernetică Lookout.

Aceasta este prima linie de apărare împotriva cuiva care încearcă să vă acceseze mesajele prin configurarea numărului dumneavoastră pe alt dispozitiv”, a spus Tom Davidson pentru The Sun.

Cu această setare activată, utilizatorilor li se solicită un PIN înainte ca numărul să poată fi asociat cu WhatsApp. Acest pas oferă protecție suplimentară în cazul în care cineva reușește să obțină numele de utilizator și parola. 

Utilizarea verificării în doi pași ar putea fi vitală atunci când vine vorba de blocarea accesului hackerilor la conturile dumneavoastră. Dar asta nu este tot. WhatsApp este plin de setări inteligente concepute pentru a vă proteja confidențialitatea. Acestea pot fi accesate în Setări, sub fila Confidențialitate.

Această secțiune vă permite să configurați tot felul de setări legate de confidențialitate, cum ar fi cine vă poate vedea profilul și starea. Puteți, de asemenea, să configurați o blocare a ecranului pentru a dezactiva eticheta de citire”, adaugă expertul. 

Pe de altă parte, dacă vă actualizați telefonul în mod regulat, atunci ar trebui să aveți mai multă grijă, potrivit expertului cibernetic Brian Higgins.

Merită să ne amintim că, dacă instalați WhatsApp pe un dispozitiv nou, confidențialitatea se va reseta la setările din fabrică. Ar trebui să verificați și să vă actualizați setările de confidențialitate în mod regulat. Și, de asemenea, să vă „curățați” lista de contacte la fiecare câteva luni.”, a spus Brian, specialist în securitate la Comparitech.

Și, de asemenea, ar trebui să fiți atenți în general la oricine solicită informații personale (cum ar fi detaliile cardului de credit sau codurile de conectare), chiar dacă textul pare să provină de la un prieten. Important de știut este că, dacă un hacker obține acces la contul tău WhatsApp, îl poți elimina total conectându-te din nou.”, a încheiat Brian. 

Comentarii Facebook