Grătar la nemți: ”15 invitaţi şi ei aveau 4 fripturi”. Relatarea virală a unui român de pe TikTok


Un român stabilit în Germania a devenit viral după ce a povestit experiența avută la un grătar la prietenii lui nemţi.

Românii sunt obișnuiți cu grătarele autohtone, unde mâncarea şi băutura sunt din belşug, iar cand ajung afară la un eveniment similar se iau cu mâinile de cap. Românul nostru a văzut că pe grătar sunt doar 4 fripturi, iar ei erau 15, așa că a intrat în panică. 

Când a întrebat şi alţi prieteni din Germania dacă aşa e normal, răspunsul a fost: ”Uneori, mănânci ce aduci de acasă, gazda nu e obligată să-ţi ofere de mâncare”.

Experienţe similare şi pentru alţi români

Au fost 15 invitați și ei aveau 4 fripturi. Deci pur și simplu mi-a fost o foame, nu știu de mine, invitat la grătar, de altfel. Nemții get-beget nu pun niciodată preț pe cantitatea alimentelor de la un grătar. Băutură cât cuprinde, băutură să îți pui și în cap. Aici sunt oameni care se bucură. Nu a fost cazul. Am fost invitați la un grătar și am mâncat dimineața normal. Am ajuns acolo la prânz, s-a făcut focul, de regulă nu se respectă ora 2, s-a făcut mai târziu, 3-4.

Bă, mi-era o foame, îmi venea să mă apuc de scaunele alea. Și eram vreo 15, fără copii. Nemții get-beget, deci vorbesc de nemții-nemți. Patru fripturi foarte mari pe grătar. Aia era tot, mă! Ne-a venit o bucată, nouă ne-a dat o bucată de familie. Deci o bucată de carne de familie, a tăiat-o așa în patru. Nu-mi venea să cred. Și atunci s-au simțit până la urmă și au mai scos niște cremvurști de ăia normali. Ne-au rugat să mai gustăm ceva. Dar băutură, cât pentru trei grătare. Deci nu-mi venea să cred, așa sunt”, a povestit românul.

Alţi români şi-au povestit întâmplările avute în alte ţări, dar din aceeaşi zonă: ”Eu am fost la un austriac la grătar și ne-au întrebat câți cartofi mâncam de fiecare”, a spus un alt român. ”Stai sa vezi la olandezi. Te întreabă înainte cam câtă carne mănânci? 200 de grame e ok?”, a mai povestit un altul.

@viorellupsa8 #tiktok #viralvideo Urmăriți Știri de Cluj pe Google News

Comentarii Facebook